jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

10.7.2011 - Iztoku in Luki peto mesto v Lucernu

Prvič po nastopu v finalu olimpijskih iger v Pekingu sta Iztok Čop in Luka Špik znova nastopila skupaj v dvojnem dvojcu, in sicer na zaključku svetovnega pokala v Lucernu, in osvojila peto mesto.

V švicarski veslaški Meki sta zmagala Novozelandca Cohen in Sullivan, pred Nemcema Gruhnejem in Kruegerjem ter Angležema Wellsom in Batemanom. Četrta v finalu sta bila Francoza, ki sta Čopa in Špika prehitela za tri sekunde in pol, šesta pa Estonca.

"Letos sva se z Lukom v Lucern odpravila predvsem s ciljem, da preveriva najino resnično pripravljenost. Glede na rezultate, ki sva jih dosegala v enojcih, sva vedela, da fizična pripravljenost ni vprašljiva, po hitrostih na treningih pa sva se zavedala pomanjkljive učinkovitosti v dvojcu. To se je nato pokazalo tudi na tekmi. Vožnje sva uspela stopnjevati od predtekmovanja, skozi repasaž, ter v polfinalu. Predvsem slednjo tekmo sva odpeljala zelo dobro, nenazadnje sva se zavedala, da bi naju vsaka najmanjša napaka lahko stala uvrstitve v veliki finale. Žal pa nama v finalu ni uspelo nadaljevati pozitivnega trenda najinih voženj. Že od štarta nisva uspela ujeti pravega ritma, spremenljiv veter  pa nama je poskuse izboljšanja skladnosti še dodatno oteževal.

Po analizi voženj v Lucernu in treningov se nama zdi, da je najina glavna težava to, da ne uspeva učinkovito izkoristiti vložene energije. Po eni strani me to tolaži, saj mi je jasno, da se v mesecu dni fizična pripravljenost ne da več bistveno izboljšati, nekaj pravilnih zaveslajev na treningu pa lahko povrne prave občutke. Po drugi strani pa se zavedam, da časa ni več veliko."