jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

2.8.2012 - Bron za Čopa in Špika v Londonu

Iztok Čop in Luka Špik sta v finalu dvojnih dvojcev na olimpijskih igrah v Londonu osvojila bronasto medaljo, njuno tretjo, od kar nastopata skupaj, Iztokova olimpijska bera pa tako šteje štiri odličja: sidnijsko zlato, atensko srebro, ter bron iz Barcelone in Londona.

 

Iztok in Luka sta svoj zadnji skupni nastop začela silovito in imela dolžino čolna prednosti na polovici proge, nato pa sta plačala davek vetru zelo izpostavljene proge. Italijana in Novozelandca so tako v zaključku izničili njuno prednost ter ju prehiteli, na koncu pa sta si zlato okoli vratu obesila Novozelanca, Italijana pa sta bila druga.

 

"Najin nastop danes je bil brezhiben, dala sva vse od sebe. Na sredini proge je potegnil močan bočni veter in na tako izpostavljeni progi sva porabila vse moči, da sva sploh ostala v boju za odličja. Jaz sem v samem finišu, zaradi nenehnega korigiranja smeri, imel že resne težave z rokami, vendar se je vse dobro izšlo. Ostaja grenak priokus, ker sodniki, kljub temu, da je bilo več kot očitno, da veter kroji rezultate, niso pred štartom zamenjali prog. Midva sva bila v življenski formi, kar sva dokazala že s polfinalnim nastopom, najin finale pa je bil še za razred boljši. Če bi nama pred Londonom kdo ponudil bron, bi ga pograbila z obema rokama, zdaj pa je nekoliko slabe volje, saj sva že po prvem nastopu v Etonu vedela, da bo trdo garanje bogato poplačano."