jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

28.7.2012 - Iztok in Luka uspešno začela svoj olimpijski nastop

V zelo zahtevni prvi predtekmovalni skupini dvojnih dvojcev sta Iztok in Luka, po "skupinskem" finišu prvih treh posadk, osvojila drugo mesto oz. povsem enak čas kot Litvanca, skupaj pa sta ti dve posadki za prvouvrščeno Nemčijo zaostali vsega štiri stotinke. 

 

 

"Z nastopom sva zadovoljna, predvsem s srednjim delom, ki sva ga res dobro odpeljala. Bila pa je težka tekma od samega štarta, saj smo se vse posadke borile ne le za vstop v polfinale, temveč tudi za čimboljšo pozicijo, ki prinaša tudi boljšo progo. To je v Etonu še kako pomembno, saj v primeru bočnega vetra med progami nastane velika razlika. Glede na to, da sva imela z Litvancema povsem enak čas, bo šele met kovanca odločil, kdo je bil drugi, in imel tako boljše izhodišče za polfinale. " 

 

Današnji nastop je še enkrat več potrdil, da bo tokratni olimpijski obračun dvojnih dvojcev do konca neusmiljen. V prvi predtekmovalni skupini torej Nemčija, pred Slovenijo in Litvo (v repasaž bosta morala aktualna olimpijska prvaka, Avstralca), iz drugih dveh skupin pa so se neposredno v polfinale uvrstili Norvežana, Italijana, Francoza, Novozelandca, Angleža in Argentinca.