jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

4.5.2012 - Svetovni pokal - Beograd

Na Adi Ciganliji v Beogradu se je s predtekmovanji začelo prvo letošnje tekmovanje za svetovni pokal. Čop in Špik bosta po dopoldanskem tretjem mestu morala danes še enkrat na štart, da si zagotovita nastop v polfinalu.

 

V najtežji predtekmovalni skupini, ki ni dopuščala nobenega taktiziranja, sta Iztok in Luka svoj prvi letošnji nastop v mednarodni konkurenci začela zelo hitro in si na 500 metrih nabrala že za dolžino čolna prednosti pred tekmeci. Na polovici proge sta prednost povečala še za čoln, nato pa sta začela popuščati. V zadnji četrtini proge sta ju s silovitim finišem dohitela in prehitela  Angleža in Francoza - ti dve posadki sta se tudi uvrstili neposredno v jutrišnji polfinale.

 

"Štart je bil zelo dober, čoln je lepo stekel brez večjega napora,  v drugi polovici pa sva očitno padla; kaj je bil razlog temu, mi ni jasno. V repasažu bova skušala tekmo odpeljati čim bolj racionalno, da po nepotrebnem ne potrošiva preveč moči, hkrati pa bova skušala izboljšati najin nastop v drugi polovici proge. Sicer pa upam, da je bilo takšno nihanje v predtekmovanju posledica tega, da gre za najin letošnji prvi štart na tekmi, in ne posledica napačnega treninga v zadnjem mesecu dni."