jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

14.5.2011 - Iztoku prestižna zmaga v Filadelfiji

Na reki Schuylkill v Filadelfiji je ta konec tedna potekala največja ameriška študentska veslaška regata. Prvič po letu 1966 pa je bilo tokrat  na sporedu regate tekmovanje za znameniti "Gold Cup", na katerem so se pomerili najboljši svetovni skulerji.


Gold Cup je znameniti pokal iz čistega zlata, katerega so izdelali v čast prvemu ameriškemu veslaškemu olimpijskemu prvaku Johnu Kellyju. Sredi 60-ih let prejšnjega stoletja je pokal izginil, 30 let kasneje pa so ga odkrili v neki ameriški starinarnici, ga odkupili in restavrirali. Tako je danes, prvič po 45-ih letih, pokal znova prejel zmagovalec tega tekmovanja, Iztoku pa ga je izročil vnuk legendarnega Johna Kellyja. 

 

Tekmovaje na dvokilometrski progi je torej dobil Iztok, pred domačinom Jurkowskim in aktualnim svetovnim prvakom v enojcu, Čehom Synekom: "Prvih 700 metrov smo še veslali skupaj, potem sem se "odlepil" od tekmecev in si do polovice proge priboril že skoraj štiri dolžine čolnov prednosti. Preostanek proge sem tako lahko odveslal v svojem ritmu, kljub temu, da sta se Jurkowski in Synek silovito udarila v finišu za drugo mesto. Seveda sem z nastopom zadovoljen, kot tudi z dejstvom, da sem premagal aktualnega svetovnega prvaka v enojcu. Samo tekmovanje je tudi nekaj posebnega, ravno tako pa občutek, ko iz rok vnuka Johna Kellyja prejmeš ta sloviti pokal."