jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

9.11.2011 - Uvod v novo sezono na Jarunu

Na zagrebškem Jarunu se je danes začela 28. izvedba mednarodne regate Croatia open, prvi resni test za veslače na klasični razdalji v novi sezoni. Iztok je po enoletnem premoru v Zagrebu nastopil v enojcu in osvojil drugo mesto, za domačinom Damirjem Martinom.

 

 

Potem, ko si je lani Iztok "privoščil" tekmovalni odmor, je bila regata na Jarunu prvi resnejši preizkus pripravljenosti po letu dni. Že v predtekmovanju je Iztok nastopil zelo dobro za to obdobje, dobro predstavo pa je v popoldanskem finalu le še nadgradil in je bil tako z osvojenim drugim mestom, za domačinom Martinom in pred Valentom Sinkovičem (oba sta člana lani zlatega hrvaškega dvojnega četverca) upravičeno zadovoljen:

 

"Ta tekma je bila med drugim tudi preizkus, koliko tekmovalnega naboja je po letu dni počitka sploh v meni. In z opravljenim delom sem zelo zadovoljen, sploh glede na to, da gre šele za začetek aprila. V finalu sva z Martinom praktično "skupaj" odpeljala prvih 1500 metrov dirke, potem pa je Martin dvignil tempo in naredil razliko. Jaz v tem trenutku veslanja s tako visokim tempom, kot je bil njegov, še nisem sposoben, vendar sezona še šele začenja, in Zagreb je delno že pokazal, na čem bo poudarek treninga v prihodnjih tednih."