jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

24.5.2010 - Čop in Tufte za zgodovino
Iztok bo na prihajajoči tekmi za svetovni pokal, ki jo bo konec tedna gostil Bled, nastopil skupaj z dolgoletnim prijateljem, Olafom Tuftejem v dvojnem dvojcu. To bo prvi nastop "mešane" posadke v zgodovini svetovnega pokala, nastopala pa bosta pod Norveško zastavo.

Iztok bo na prihajajoči tekmi za svetovni pokal, ki jo bo konec tedna gostil Bled, nastopil skupaj z dolgoletnim prijateljem, Norvežanom Olafom Tuftejem v dvojnem dvojcu. To bo prvi nastop "mešane" posadke v zgodovini svetovnega pokala, nastopala pa bosta pod Norveško zastavo.

 img_6840.jpg

 

Kljub nasprotovanju slovenskega selektorja, da Iztok na Bledu nastopi skupaj z Olafom, bodo ljubitelji veslanja dočakali ta nastop, ki bo tekmi na Bledu nedvomno dal poseben pečat.

 

"Lahko rečem, da bo to nastop z lepotno napako, saj bova zaradi znanih nasprotovanj, namesto pod slovensko nastopila pod norveško zastavo. Kljub temu se midva iz vsega srca nastopa veseliva, saj, med drugim, z njim želiva opozoriti na vse pozitivne vrednote, ki jih šport ponuja: prijateljstvo je le ena izmed njih, vendar ta zelo pomembna."

img_6851.jpg

 

Iztok in Olaf, oba veslača z izjemnima karierama, se že drugi teden skupaj pripravljata za blejski nastop. Najprej sta opravila enotedenske priprave na Norveškem, sedaj pa pilita še zadnje podrobnosti na blejskem jezeru:

 

"Z Olafom neizmerno uživava v skupnem treningu in mislim, da sva tak "odklop" oba potrebovala. Zdi se mi, kot da bi že celo kariero veslala skupaj. Čoln nama od prvega dne teče dobro in želim si, da bo takrat, ko bo šlo zares, tekel še bolje."

img_6877.jpg