jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

7.3.2010 - Memorial don Angela Ville
Iztok je danes nastopil na šest kilometerski preizkušnji na jezeru Lago d'Orta, severno od Milana, na 5. italijanskem skulerskem izzivu, memorialni tekmi don Angela Ville.

Iztok je danes nastopil na šest kilometerski preizkušnji na jezeru Lago d'Orta, severno od Milana, na 5. italijanskem skulerskem izzivu, memorialni tekmi don Angela Ville.

 

Med 269-imi skifisti, je bil Iztok na 6-kilometrski progi, ki je imela štiri zavoje, najhitrejši, na drugem mestu je preizkušnjo končal italijanski reprezentant Luca Ghezzi, sicer drugi v dvojnem dvojcu na SP v Gifuju 2005, kjer sta Čop in Špik svojila naslov svetovnih prvakov, tretji pa je bil še en domačin, Lorenzo Bertini.

 

"Zaradi dolge zime prav dosti možnosti za trening v čolnu še nisem imel, zato sem z današnjim nastopom lahko več kot zadovoljen. Že po štartu sem si uspel priboriti ugodno pozicijo, saj smo vsi skifisti šatartali naenkrat, zato je pomembno, da se čimprej izvlečeš iz gužve. Na prvi zavoj sem uspel priveslati prvi, zaradi česar sem lahko veslal po idealni liniji, tekmeci pa so se morali prilagajati prostoru, ki so ga imeli na voljo. Zaradi tega sem tudi na ravnih delih lahko odpeljal po idealni liniji in si posledično nabral dovolj prednosti, da sem lahko do ciljne črte le nadzoroval tekmece."

img_0820.jpg