jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

18.10.2009 - Great8 zmagal tudi v Bostonu
Na reki Charles v Bostonu se je s tekmo osmercev zaključil najmnožičnejši veslaški dogodek, Head of the Charles Regatta, na katerem je v dveh dneh nastopilo preko 8500 veslačev iz vsega sveta. Največ pozornosti na jubilejni, 45. izvedbi regate je pritegnila tekma elitnih osmercev, predvsem pa "Great8", katerega "štroker" je Iztok.

Na reki Charles v Bostonu se je s tekmo osmercev zaključil najmnožičnejši veslaški dogodek, Head of the Charles Regatta, na katerem je v dveh dneh nastopilo preko 8500 veslačev iz vsega sveta. Največ pozornosti na jubilejni, 45. izvedbi regate je pritegnila tekma elitnih osmercev, predvsem pa "Great8", v postavi Iztok Čop, Ondrej Synek (ČEŠ), Mahe Drysdale (NZL), Alan Campbell (VB), Marcel Hacker (NEM), Lassi Karonen (ŠVE), Tim Maeyens (BEL) in Waren Andersen (ZDA), ki je zamenjal Norvežana Olafa Tufteja ter krmarka Ally Williams (VB).

 

untitled-mala.jpg 

 

Great8 se je prvič predstavil marca letos na tekmi osmercev na reki Temzi v Londonu, tokrat pa so najboljši svetovni "skulerji" skupaj nastopili še v Bostonu, njihova prisotnost pa je v tem univerzitetnem mestu pritegnila veliko pozornosti. Tudi sicer je bila zasedba na letošnji regati najprestižnejša doslej in to predvsem v kategoriji elitnih osmercev, kjer so, poleg "Great8", nastopili tudi svetovni prvaki Nemci, ameriški in francoski reprezentančni osmerec ter osmerec najelitnejšega angleškega veslaškega kluba, Leandra, s tremi člani zmagovitega angleškega četverca brez krmarja iz Poznana. 

 

Vendar niti svetovni prvaki niti ameriški univerzitetni osmerci, ki se večji del leta pripravljajo le za to, tri milje (4.8km) dolgo regato, niso bili dorasli zvezdniškemu osmercu, ki je v nič kaj prijaznih vremenskih razmerah (veter in dež, ki se je med tekmo spremenil v snežno nevihto) na koncu slavil s časom 14.33,2 in z dobrimi 12-imi sekundami pred univerzitetnim osmercem Berkleya, tretji so bili lanski zmagovalci, Univerza Washington, četrti je bil ameriški reprezentančni osmerec, svetovni prvaki Nemci so bili šesti, Francozi sedmi, Leander pa osmi, dobrih 24 sekund za zmagovalci.