jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

28.8.2009 - Dvojni četverec v malem finalu
Čop, Jurše, Fistravec in Zupanc so v današnjem polfinalu osvojili 5. mesto in se tako niso uspeli uvrstiti v veliki finale svetovnega prvenstva v Poznanu.

Čop, Jurše, Fistravec in Zupanc so v današnjem polfinalu osvojili 5. mesto in se tako niso uspeli uvrstiti v veliki finale svetovnega prvenstva v Poznanu. Zmagali so Poljaki, pred Hrvati in Avstralci (te tri ekipe so se uvrstile v finale), četrti so bili Ukrajinci, šesti pa Estonci.

 

Naši veslači so do polovice proge še držali stik z vodilnimi, vendar pa so imeli obilo težav zaradi močnega bočnega vetra, tako da so tekmovanje končali na petem mestu, v finale pa so vodila le prva tri: 'Ob vsak sunek vetra nas je prestavil v boje, tako da smo, v primerjavi s konkurenco, izgubili po nekaj metrov. Zato se nikakor nismo mogli zbrati in obdržati priključka z vodilnimi posadkami. Že na štartu smo vedeli, da v takšnih razmerah prav velikih možnosti nimamo, vseeno pa z našim veslanjem ne morem biti zadovoljen. Občutek sem imel, kot da ves čas tolčemo v prazno, mogoče tudi zaradi napačne nastavitve prenosov na čolnu. Kakorkoli, to tekmo je treba čimprej pozabiti, jutri nas čaka mali finale in boj za 7. mesto, ki pa bo tudi vse prej kot enostaven.'