jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

21.6.2009 - Čopovemu kvartetu bron v Munchnu
Prvi skupni finale za Čopa, Fištravca, Juršeta in Zupanca se je končal sanjsko - s tretjim mestom in prvo medaljo na tekmi za svetovni pokal za to posadko.
Prvi skupni finale za Čopa, Fištravca, Juršeta in Zupanca se je končal sanjsko - s tretjim mestom in prvo skupno medaljo na tekmi za svetovni pokal za to posadko.
Načrt pred tekmo je bil ostati v stiku z vodilnimi, predvsem z Angleži in Nemci, ki so veslali na sosednjih progah. Tekmo so najhitreje začeli Poljaki, takoj za njimi pa naš dvojni četverec. Tak je bil vrstni red tudi na polovici proge, na tretjem mestu pa so bili po 1000 metrih Nemci. Nato pa so napadli Hrvati, ki so se na 1500 metrih prebili pred našo posadko, na koncu pa so za 1.26 sekunde prehiteli še Poljake, naši na tretjem mestu pa so za Hrvati zaostali za 2.86 sekunde. Četrti so bili Angleži, peti Nemci in šesti Rusi.
img_9014.jpg
'Danes smo odveslali zelo dobro. Na štartu smo rekli, da se držimo čolna, ki bo vodilni, dokler nam bodo to dovoljevale moči. Pa je kar šlo, šele na koncu so nas in Poljake, s silovitim finišem, prehiteli Hrvati. Vsekakor pa je to sanjski nastop za našo ekipo, ki je po slabem mesecu dni skupnega treninga uspela s tako velikim rezultatom. Upam, da nam bo uspelo sedaj v miru nadgraditi našo tehniko, pridobiti na moči in se v Lucernu predstaviti v še boljši luči.'