jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

22.6.2008 - Čop in Špik druga v Poznanu
V finalu dvojnih dvojcev na zadnji letošnji tekmi za svetovni pokal v poljskem Poznanu sta Iztok in Luka osvojila drugo mesto, za Novozelandcema Cohenom in Waddellom. V finalu dvojnih dvojcev na zadnji letošnji tekmi za svetovni pokal v poljskem Poznanu sta Iztok in Luka osvojila drugo mesto, tri sekunde za Novozelandcema Cohenom in Waddellom in sekundo pred tretjeuvrščenima Estoncema.

untitled
 Foto @Zofka

Iztok in Luka sta, prvič po Lukovi poškodbi hrbta, uspela tekmo odpeljati v izjemnem ritmu. Povedla sta že na štartu, bila na polovici proge za dolžino čolna pred Novozelandcema, nakar sta slednja začela z izjemno visokim tempom zmanjševati razliko in ju na zadnji četrtini proge prehitela. Iztok in Luka sta, v primerjavi z Novozelandcema in Estoncema, zaključni del tekme odpeljla z nizkim tempom, pa vendar uspela obraniti drugo mesto.

'Končno sva spodobno odpeljala dirko! Najin cilj pred tekmo je bil hiter štart in skušati nekoliko pobegniti drugim čolnom. To nama je kar lepo uspelo, dokler naju nista ujela Novozelandca, ki sta izjemno hitra na sredini. Na koncu je bilo potrebno še narediti močan finiš, kar nam je tudi uspelo, tako da sva z današnjim nastopom res zadovoljna. Tudi zato, ker nama je uspelo popraviti slab vtis iz Lucerna, predvsem pa sva zopet 'v igri''.

poznan3
 Photo @Zofka

Prva Nova Zelandija Cohen, Waddell), druga Slovenija, tretja Estonija (Jaanson, Endrekson),četrta Nemčija 2, peta Belgija in šesta Francija.