jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

1.6.2008 - Šesto mesto v Lucernu
Letošnji Lucern že od prvega dne ni bil najbolj prijazen do naše najboljše posadke. Poleg vseh neprijetnosti, ki so se tu dogajale, sta si za nameček v današnjem finalu priveslala še najslabšo uvrstitev, odkar veslata skupaj.

Letošnji Lucern že od prvega dne ni bil najbolj prijazen do naše najboljše posadke. Poleg vseh neprijetnosti, ki so se tu dogajale, sta si za nameček v današnjem finalu priveslala še najslabšo uvrstitev, odkar veslata skupaj.


Tako, kot v večini drugih veslaških disciplin, je bilo tudi v današnjem finalu dvojnih dvojcev zelo očitno, da so pekinške igre tik pred vrati, saj kitajski veslači, ki v preteklosti niso igrali vidne vloge na svetovni sceni, zdaj agresivno naskakujejo svetovni vrh.


Su in Zhang sta s hitrim štartom verjetno presenetila prav vse finaliste, saj je bila že uvrstitev v finale, po njunih dosedanjih rezultatih sodeč, kar malo presenečenje. Zmagovalca Muenchna, Angleža Wells in Rowbotham, ki letos nastopata zelo suvereno, sta jih uspela dohiteti šele na polovici proge, vsem skupaj pa sta z že preizkušeno taktiko iz predtekmovanj 500 metrov pred ciljem račune prekrižala Novozelandca Waddell in Cohen. Z najhitrejšima časoma na drugi polovici proge sta si zagotovila prepričljivo zmago pred Angležema, Kitajca pa sta 300 metrov pred ciljem uspela prehiteti še Avstralca, Crawsay in Brennan.


img_5895

Najboljši posadki lasnkega svetovnega prvenstva, Slovenija in Francija, tokrat nista posegli v boj za medalje. Naša veslača sta sicer odlično odveslala drugih 500-metrov, ko sta imela celo najhitrejši vmesni čas, a jima je znova zmanjkalo moči za kaj več: ‘dala sva vse od sebe, vendar v nama ni bilo nobene prave moči. Očitno se nama utrujenost, ali karkoli naju že pesti, iz tekmev tekmo le nalaga, tako da danes sploh nisva več uspela razviti visoke hitrosti. Volje nama sicer ni manjkalo, zato pa je bilo pomanjkanje moči toliko bolj očitno. Sedaj bo treba doma  temeljito analizirati vzroke za nastalo situacijo in do Poznana poskušati odpraviti težave,’ Čop sicer ni bil pretirano razočaran nad njuno uvrstitvijo, kljub vsemu pa vesel, da je Lucern končan.

  

Na koncu torej prva Nova Zelandija, druga Velika Britanija, tretja Avstralija, četrta Kitajska, peta Francija in šesta Slovenija.