jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

30.5.2008 - Čop in Špik okusila moč Novozelandcev

Na Rdečem jezeru v Lucernu se je s predtekmovanju začel drugi letošnji veslaški svetovni pokal.

Na Rdečem jezeru v Lucernu se je s predtekmovanju začel drugi letošnji veslaški svetovni pokal. 


Čop in Špik pa sta štartala na zmago v predtekmovanju, saj bi si tako že priborila mesto v finalu, ker je v Luzernu na štartu le 12 dvojnih dvojcev. Vendar pa sta  v predtekmovanju naletela na premočna nasprotnika, novozelandsko posadko Cohen – Waddel, o kakovosti katere se je pred letošnjo sezono na veliko razpravljalo in ugibalo. Zaenkrat vse kaže, da Waddell, kljub 8-letnemu premoru, nadaljuje tam, kjer je zaključil na OI v Sydneyu (tam je namreč postal olimpijski prvak v enojcu).


Čop in Špik sta sicer današnjo tekmo začela najhitreje in vodila prvo četrtino proge, Novozelandca pa sta bila šele na 4. mestu: 'po prvih 500 metrih se mi je zdelo, da nama bo šlo, a sem se očitno močno zmotil,' je po tekmi povedal Špik.


img_6187


Vodstvo na polovici sta prevzela praktično nepoznana Nizozemca Klem in Siegelaar, naša sta padla na drugo mesto, Novozelandca pa napredovala na tretje. Nizozemca sta nato popustila, v ospredje pa sta prišla Cohen in Waddell in do ciljne črte samo povečevala prednost pred našima veslačema.


'Nisva ujela pravega ritma, čoln pa nama že od vsega začetka ni šel. Vse sva delala preveč na silo, zto nama tudi po polovici proge ni uspelo dvigniti tempa in pospešiti, oziroma odgovoriti na napade iz ozadja. Ni nama preostalo drugega, kot da vzdržujeva brzino in skušava s čim manj 'praskami' priti do cilja,' je bil po nastopu v predtekmovanju zelo nezadovoljen Čop in dodal: 'Novozelandca sta očitno zelo dobro pripravljena, saj sta se v drugi polovici brez težav odpeljala mimo. Predvsem sta pa fizično prav neverjetno močna.'