jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

27.5.2008 - V Lucern v dvojnem dvojcu
Od petka do nedelje bo v Lucernu drugo letošnje tekmovanje za svetovni pokal. Za Iztoka  in Luko bo, po Špikovi poškodbi hrbta, Lucern prva prava preizkušnja volimpijski sezoni.
Od petka do nedelje bo v Lucernu drugo letošnje tekmovanje za svetovni pokal. Za Iztoka  in Luko bo, po Špikovi poškodbi hrbta, Lucern prva prava preizkušnja v olimpijski sezoni.

Če je bilo po muenhenski regati težko realno oceniti stanje med dvojnimi dvojci, bo v nedeljo, po končanih finalnih obračunih v veslaški Meki, slika verjetno že precej bolj jasna. V Lucernu bodo nastopili prav vsi dvojni dvojci, ki sodijo v krog tistih, ki v Pekingu računajo na kaj več kot le finale. Izjema bosta le Estonca, ki baje zaradi bolezni, ki je pozimi pestila Jaansona, še nista nared za tekmovanje. Zato pa se bosta v Lucernu prvič predstavila Novozelandca, povratnik v elitno veslanje, Rob Waddel in Nathan Cohen.

img_5929

'Ker sva izpustila prvo tekmovanje za svetovni pokal, ne veva natanko, kaj lahko pričakujeva od nastopa v Lucernu. Domnevam, da bi sicer morala biti blizu najboljših, vsaj po rezultatih s treniga sodeč. Sicer pa je držati stik z najboljšimi zaenkrat tudi najin glavni cilj, saj minimalne razlike omogočajo dobro izhodišče in visoke ambicije za nadaljevanje sezone.'