jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

11.5.2008 - Čop zmagal v B finalu
Iztok je na uvodni tekmi letošnjega svetovnega pokala danes nastopil v B finalu enojcev in prepričljivo zmagal pred Nizozemcem Hamburgerjem. Iztok je na uvodni tekmi letošnjega svetovnega pokala v Muenchenu danes nastopil v B finalu enojcev in prepričljivo zmagal pred Nizozemcem Hamburgerjem.

V nekoliko boljših razmerah, kot so na olimpijski progi v bavarski prestolnici vladale včeraj, je Iztok na koncu zmagal z dvema dolžinama čolna prednosti pred Nizozemcem in tako osvojil skupno 7.mesto.

_o4n1118
 Foto: Igor Meijer (www.igormeijer.com)

'Tekma še zdaleč ni bila lahka, saj sem računal, da bo Hamburger na štartu nekoliko zaostal. Očitno sem se uštel, saj je prvo polovico proge močno priganjal, zaradi česar se mi ni uspelo od njega odlepiti. Morda je bil vzrok tudi v tem, da sem veslal preveč trdo in na silo, ker sem hotel na vsak način 'zlesti' naprej. Po 1000 metrih pa se mi je končno odprlo, čoln je stekel in uspel sem si nabrati dovolj prednosti, da mi na koncu ni bilo treba finiširati. Zdaj upam, da se nama bo z Lukom uspelo pripraviti za tekmo v Lucernu, saj je Luka že začel veslati, kar je vsekakor dobra novica.'