jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

27.8.2007 - Začetek v Munchnu v vročini
V sončnem in vročem vremenu se je včeraj v Munchnu s predtekmovanji skupine A začelo veslaško svetovno prvenstvo. Iztok in Luka sta nastopila v prvi skupini in zmagala pred Italijanoma, Američanoma in Ukrajincema. V sončnem in vročem vremenu se je včeraj v Munchnu s predtekmovanji skupine A začelo veslaško svetovno prvenstvo. Iztok in Luka sta nastopila v prvi skupini in zmagala pred Italijanoma, Američanoma in Ukrajincema.

Vendar tokrat zmaga v predtekmovanju ne prinaša nobene ugodnosti, saj se bodo jutri, v četrtfinalu, še enkrat pomerile vse posadke, uvrščene do četrtega mesta v predtekmovalnih skupinah. Zaradi velikega števila posadk je namreč FISA v tistih tekmah, kjer je prijavljenih več kot 24 ekip, uvedla četrtfinale in tako zmagovalce predtekmovanj prikrajšala za dan počitka.

'Dirka ni bila enostavna in sva jo morala odpeljati še kako resno ter na visokem nivoju.'

img_0105
 Photo @Zofka

Za Iztoka in Luka pa bo že četrfinale težka preizkušnja, saj jima žreb ni prav nič prizanesel. Za prva tri mesta, ki vodijo v polfinale, se bosta borila s prvima favoritoma prvenstva, Estoncema, z Novozelandema, Čehoma in Litvancema.

'Žreb nama res ni bil naklonjen, to je sigurno najbolj neugodna skupina od vseh. Mislim, da nastop v polfinalu sicer ne bi smel biti vprašljiv, vendar pa v tej skupini prav gotovo ne bo mogoče šparati z močmi, kar bi prišlo še kako prav, glede na to, da bodo ta teden namesto treh, kar štiri tekme. Mislim, da se ne motim dosti, če rečem, da se bodo za tretje mesto posadke, ki so v letošnji sezoni nekoliko zaostajale za nama in Estoncema, borile 'na smrt', saj bi neuspel v četrtfinalu pomenil konec boja tudi za olimpijske vozovnice. Skratka, ta sistem četrtfinala se je še enkrat več izkazal kot še ena izmed ne tako redkih popolnih neumnosti Mednarodne veslaške zveze.'