jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

14.7.2007 - V polfinalu pred Novozelandcema in Estoncema
Polfinalni obračuni zadnje postojanke jubilejne, 10. sezone svetovnega pokala v švicarskem Luzernu so se odvijali v sončnem vremenu in vročini. Polfinalni obračuni zadnje postojanke jubilejne, 10. sezone svetovnega pokala v švicarskem Luzernu so se odvijali v sončnem vremenu in vročini. V težkih pogojih za tekmovalce sta Iztok in Luka svoje delo opravila zelo dobro in v prvi polfinalni skupini dvojnih dvojcev zmagala pred novozelandcema in Estoncema.

img_5209

'Tekma je bila naporna, kljub temu pa nama je uspela dobra vožnja, ves čas sva veslala v svojem ritmu in počasi 'lezla' naprej. Zadnjih 500 metrov so  trije čolni za nama, ki so se borili za še dve mesti za finale, začeli močno pritiskati, zato sva morala tudi midva odreagirati in se pošteno potruditi ne samo za zmago, ampak tudi zato, da ne bi slučajno spodletela uvrstitev v finale. Jutrišnji finale bo bistveno težji, predvem pa bo potrebno še dosti bolje odpeljati zadnjo četrtino proge, računam, da okoli dve sekundi hitreje kot danes.'

Finale bo jutri na sporedu ob 10.30 uri, poleg Slovenije, Nove Zelandije in Estonije, pa se bodo za zmago v dvojnem dvojcu borile še posadke Velike Britanije, Francije in Grčije. 

img_5244