jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

12.11.2007 - Iztok šesti na Silverskiffu
Iztok je v nedeljo nastopil na 11-kilometrski regati Silverskiff v Torinu in osvojil šesto mesto; zmagal je aktualni svetovni prvak v enojcu, Novozelandec Mahe Drysdale. Iztok je v nedeljo nastopil na 11-kilometrski regati Silverskiff v Torinu in osvojil šesto mesto; zmagal je aktualni svetovni prvak v enojcu, Novozelandec Mahe Drysdale.

Silverskiff je regata, namenjena le skifistom, ki poteka po reki Po v Torinu. V nedeljo se je na tej 11-kilometrski preizkušnji preizkusilo 390 skifistov in skifistk, ki so štartali v 20-sekundnem razmaku, tekmovanje pa je začel lanski zmagovalec, Drysdale.

img_7397
 Photo @Zofka

Glede na to, da je na tej regati nastopil prvič v svoji karieri, je Iztok imel štartno številko 174:. 'ko sem jaz šele štartal, je bil Mahe že v cilju, zato sem vedel, kakšen čas je dosegel. Na polovici proge, sem na obratu imel le nekaj sekund počasnejši čas od Mahejevega. Glede na to, da nazaj grede veslaš s tokom, in glede na treninge, ki sem jih prejšnja dva dneva opravil na progi, bi drugo polovico moral preveslati minuto in pol hitreje, kot prvo. Žal se je med tekmovanjem obrnil veter, tako da je skupina, ki je štartala približno istočasno kot jaz, imela to smolo, da je v obe smeri veslala proti vetru. To pa je, po šestih kilometrih, ki jih že imaš za sabo, precej naporno. Kljub temu sem s svojim nastopom zadovoljen, če bom na regati nastopil prihodnje leto, bo pa izhodišče precej boljše, saj bom imel štartno število okoli 6.'