jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

3.11.2007 - Four's Head ponovno Tidewayu
53. izvedba Four's Heada na reki Temzi, v Londonu, je minila v novem zmagoslavju dvojnega četverca Tideway Scullers kluba iz Londona, katerega član je tudi Iztok. 53. izvedba Four's Heada na reki Temzi, v Londonu, je minila v novem zmagoslavju dvojnega četverca Tideway Scullers kluba iz britanske prestolnice, katerega član je tudi Iztok.

Four's Head je ena največjih enodnevnih veslaških regat, letos pa je na njej nastopilo 540 četvercev iz 166-ih klubov. Tekmovanje se odvija na osemkilometrski progi od mostu Chiswick do Putneya, torej v nasprotni smeri kot sloviti dvoboj osmercev Oxforda in Cambridgea.

Rekord proge so z lansko zmago postavili prav veslači Tidewaya, ki so zato letos štartali prvi, in sicer v isti postavi kot lani (Iztok Čop, Mahe Drysdale (NZL), Alan Campbell (VB) in Mike Hennessey (VB). tudi tokrat pa je tekmovanje minilo v znamenju že skoraj prestižnega obračuna med Tidewayom in elitnim angleškim klubom Leandrom, za katerega sta med drugim veslala tudi Wells in Rowbotham, tekmeca Iztoka in Luke v dvojnem dvojcu. Že drugič zapored je bil četverec Tidewaya za Leander nepremagljiv, tokrat je Leander zaostal za 13 sekund.

'Braniti zmago letos je bilo precej težje, kot jo lani osvojiti. Štartali smo prvi, Leander pa si je na štartu privoščil neokusno mero taktiziranja z zapoznelim štartom, zaradi česar smo zelo težko nadzirali njihovo stanje na progi. Vendar mislim, da je ekipo, v kateri je toliko pozitivne energije, poleg tega, da je dobro pripravljena, zelo težko premagati. Na koncu smo bili tokrat povsem izčrpani. a zmaga nad Leandrom je vedno zelo sladka, saj gre za prestiž.'