jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

23.10.2007 - Čop in Špik na SP v veslanju na morju
V nedeljo sta se Iztok in Luka pomerila s Francoskim dvojcem Hardy-Macquet na ekshibicijski tekmi v okviru prvega svetovnega prvenstva v veslanju na morju (World Rowing Coastal Championships) v francoskem Mandelieu, blizu Cannesa.   V nedeljo sta se Iztok in Luka pomerila s Francoskim dvojcem Hardy-Macquet na ekshibicijski tekmi v okviru prvega svetovnega prvenstva v veslanju na morju (World Rowing Coastal Championships) v francoskem Mandelieu, blizu Cannesa. 

Dva najboljša 'dubla' na svetu sta se pomerila v 'match race-u', v treh setih po 600 metrov, na dve zmagi. Zadnji, odločilni dvoboj sta dobila Francoza. 

'Naša tekma je bila popestritev tega prvenstva. Dvoboj je potekal drugače, kot so sicer tekmovali veslači, ki so se borili za medalje, saj smo se mi pomerili na dve zmagi, na 600-metrski razdalji, z vmesnim obratom, prvenstvo pa je potekalo na progi, dolgi približno 6km, v obliki trikotnika. Mi štirje smo prvič veslali v teh čolnih, ki so precej drugačni od tistih, v katerih nastopamo mi, se je pa predvsem v zadnjem, odločilnem dvoboju videlo, da si vsi zelo želimo zmage. Glede na to, da je bila tekma bolj namenjena popestritvi prvenstva, smo si tudi mi dali malo več duška, predvsem užitek je bil 'jahanje' valov. Škoda le, ker jih tokrat ni bilo veliko, dan prej je bilo morje precej bolj razburkano.'

img_6739
img_6682z