jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

3.10.2007 - Čop in Špik zmagala v All Stars osmercu
Iztok Čop in Luka Špik sta  nastopila na mednarodni veslaški regati okrog jezera Wannensee pri Berlinu. Iztok Čop in Luka Špik sta  nastopila na mednarodni veslaški regati okrog jezera Wannensee pri Berlinu. Na povabilo prirediteljev sta veslala v zvezdniškem osmercu, skupaj  z Nizozemcem Andrejem Vonaburgom, Madžarom Akosom Hallerjem, Nemcema Robertom Sensom in Karstenom Borowskijem ter Italijanoma Stefanom Basalinijem in Luco Ghezzijem, in prepričljivo slavila zmago. 


Večji del kar 16 kilometrov dolge regate, ki je bila  posvečena nemškemu nacionalnemu prazniku ob ponovni združitvi obeh, po drugi svetovni vojni razdeljenih Nemčij, je bil v vodstvu osmerec iz nemškega reprezentančnega veslaškega centra v Dortmundu, ki je tudi veljal za prvega favorita.

"Nekajkrat nam jih je na začetku uspelo ujeti, a so nam vedno znova ušli. Že na samem štartu so imeli v trenutku celo dolžino čolna prednosti pred nami. Nič čudnega, saj so baje za to tekmo trenirali 14 dni, mi pa smo v čolnu skupaj sedeli prvič. Šele po kakšne pol ure veslanja smo se v čolnu res ujeli, dohiteli Nemce, in ko nam je steklo, vprašanja o zmagovalcu ni bilo."


"All-Star" osmerec, kot so ga poimenovali organizatorji, je ob zmagi zabeležil izid 47:25 minute in s tem tudi za dve minuti izboljšal rekord proge.