jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

26.8.2006 - Angleži so padli na izpitu
Organizacija veslaškega svetovnega prvenstva v Etonu je bila ena velika zmešnjava, od trenutka, ko se je začelo 'zares'. Vrsta nepotrebnih komplikacij je povzročila obilo nepotrebne slabe volje, Angleži pa so se izkazali za zelo toge, neprilagodljive in zategnjene gostitelje.
ethon_thumb_sp1Organizacija veslaškega svetovnega prvenstva v Etonu je bila ena velika zmešnjava, od trenutka, ko se je začelo 'zares'. Vrsta nepotrebnih komplikacij je povzročila obilo nepotrebne slabe volje, Angleži pa so se izkazali za zelo toge, neprilagodljive in zategnjene gostitelje.


'Komplicirali so povsod, kjer se je le dalo. Pri organizaciji takih tekmovanj je potrebna velika mera fleksibilnosti, ki je Angležem povsem tuja. Na vsakem koraku so poudarjali 'British hospitality' (angleško gostoljubnost), jaz pa po lastnih izkušnjah sodeč lahko rečem le, da so bili vse prej kot to, do otrok pa celo sovražno nastrojeni. Moteče je bilo tudi, da so za svoje veslače poskrbeli vrhunsko, kar je sicer prav, vendar ne na račun drugih. Mi, na primer, smo bili v istem hotelu kot Angleži, a tega sploh ni bilo moč opaziti, ker so jih od ostalih reprezentanc povsem izolirali, jim stregli z neprimerno boljšo hrano, kot drugim, imeli za njih poseben prevoz do proge, ipd.. Če mi bo Eton po tekmovalni plati ostal v lepem spominu, mi po organizacijski sigurno ne bo. Žalosto, pa le nekaj kilometrov od tu se vsako leto odvija sloviti Henley...'