jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

2.7.2006 - Zmaga Angležev na Henleyu
Finale dvojnih dvojcev na Henleyu je bil poslastica dneva, ki sta jo v ogorčenem boju dobila Angleža Wells in Rowbotham, potem ko sta Čop in Špik 300 metrov pred ciljem povsem popustila.
news_20060704_4

Iztok in Luka sta povedla na startu in prednost polovice čolna držala dobro polovico proge, nakar sta ju Angleža dohitela in imela na 3/4 proge malenkostno prednost. Takrat sta naša šampiona povsem popustila in Angleža sta 'prizorišče' zapustila kot zmagovalca.

'Glede na specifiko tekme sva se zavedala, da morava na cilju čim bolj uiti, saj nama je bilo jasno, da bosta Angleža hotela zmago pred domačim občinstvom za vsako ceno. Začela sva hitro, si nabrala prednost, vendar nama čoln ni stekel, kot sva računala, zato Angležema nikakor nisva mogla uiti iz njunega vidnega polja. V zadnji četrtini sta naju tako napadla z vsemi močmi, prevzela vodstvo, nakar sva midva popustila, ker sva ocenila, da jih ne moreva prehiteti, in skušala čim več moči prihraniti za prihodnji teden, ko naju čaka še Lucern.

Sicer pa je bil Henley zares zanimiva izkušnja, povsem drugih razsežnosti in zelo mi je žal, da nisem tu nastopil že prej, saj so blejski 'veljaki' vabila, ki mi jih je regatni odbor Henleya pošiljal, vedno uspeli 'izgubiti'.'


Kljub porazu Iztok Henley zapušča poln novih vtisov. nenazadnje je bil danes nadvse zanimiv dan, saj se je prav ob startu njune tekme na ladji mimo pripeljal sloviti George Michael, zapel eno svojih uspešnic, in ves čas tekmo spremljal z ladje. Henley je danes gostil še enega pomembega gosta, predsednika MOK-a, Jacquesa Roggeja, ki je ob koncu tudi podelil priznanja najboljšim.

Fotogalerija