jQuery Image RotatorjQuery Image RotatorjQuery Image Rotator
IZTOK ČOP
NOVICE
POSLOVNE PRILOŽNOSTI
ČOP CHALLENGER
ROWING.SI

30.6.2006 - Prva zmaga na Henleyu
Premierni nastop na Henleyu sta Iztok in Luka opravila v velikem slogu in premagala posadko iz Bristola za več kot pet dolžin čolna.
Blejca, ki sta na Henleyu prva nosilca med dvojnimi dvojci, sta povedla že na štartu in imela na polovici proge pet dolžin čolna prednosti pred Angležema. To prednost sta do cilja še nekoliko povečala in svoj premierni nastop na Henleyu končala zadovoljna.

news_20060704_1'Žal mi je, da sem tako dolgo odlašal z nastopom na Henleyu, oziroma da sem šele lani imel priložnost spoznati Mikea Sweeneya, vodjo tekmovanja, ki me je prepričal, da naj se regate končno le udeležim.

To je res nepozabno doživetje! Angleška tradicija tu zaživi v vsem svojem sijaju. Henley je veslaški dogodek brez primere, kljub temu, da se veliko stvari še vedno odvija tako, kot so se pred več kot 100 leti (čase merijo ročno, ipd..).

To je 'event', za katerega mesto živi. Vse v mestu je v znamenju velike regate, vzdolž veslaške proge pa so stojnice, šotori in vse, kar je potrebno, da bi se gledalci dobro počutili. In to ne le na cilju ali štartu, pač pa vseh 2112 metrov! Jutri tu pričakujejo preko sto tisoč ljudi!!! In prav tradicija je razlog, da ljudje še vedno tako množično prihajajo na Henley, oblečeni po strogo določenih pravilih: moški v suknjičih in kravatah, ženske s krili čez kolena, zaželjeni pa so tudi klobuki.

news_20060704_2Skratka, Henley me je navdušil in je brez dvoma dokaz temu, kar že leta trdim, namreč da se iz veslanja da narediti spektakel. Žal pa v teh dneh, kar sem tukaj, še nisem opazil nikogar od vodilnih iz FISE, saj se očitno dogodkov, na katerih se veslanje predstavi v svojem pravem sijaju, v velikem loku ogibajo. Namesto, da bi se na njih nekaj naučili!'